Vår proffsiga låssmed i Sundbyberg

Jag hade flyttat igen, det måste ha varit nionde flytten i ordningen och jag hade fått tag på en fin liten tvåa i andrahand i Sundbyberg. I ett år skulle jag få husera i denna lägenhet och jag kände att jag äntligen kunde ta det lugnt ett tag och kanske till och med köpa lite möbler och göra det lite hemtrevligt. Hyresgästen som hyrde ut till mig skulle arbeta med ett eko-projekt i Brasilien och vår kontakt skulle inte komma att bli så frekvent eftersom att han till största del skulle befinna sig i djungeln. Han hade varnat mig för att använda säkerhetslåset eftersom att nyckel brukade krångla då och då och jag hade följt hans råd att låta bli att låsa det övre låset ända fram till att jag reste hem över jul och tänkte att det var bäst att låsa ordentligt eftersom att det var denna tid som man borde, om man nu var så lagd, göra inbrott eftersom att många var borta under julhelgen. Givetvis fick jag inte upp låset när jag trött efter en lång tågresa kom hem i mellandagarna.

Jag vred och vred men nyckeln gjorde ingen som helst inverkan på låset. Det gick fem minuter, fingrarna började ömma och jag svor högt för mig själv. Efter en kvart höll inte min blåsa längre utan jag haffade första bästa granne som öppnade dörren och frågade om jag fick låna en toalett och en telefonkatalog. Damen som öppnade hämtade en katalog och började genast leta rätt på en låssmed i Sundbyberg som kunde komma till min assistans. Jag ringde första numret och en man svarade i andra änden att de kunde komma inom en halvtimme. Under tiden bjöd damen mig på kaffe och dopp och även räddaren i nöden, det vill säga vår låssmed i Sundbyberg fick sig en kaffetår av damen som under inga omständigheter godtog ett nej. Själva processen att få upp låset gick förvånande snabbt, vår låssmed från Sundbyberg sprejade låset med något skum och låset öppnades på första försöket med nyckel. Jag kunde inte tro mina ögon, där hade jag stått och härjat med låset tills att mina fingrar ömmade medan en låssmed från Sundbyberg tog sig in efter bara några sekunder. Jaha, då var det fixat, förkunnade vår låssmed och jag frågade hur han ville ha betalt. Någon kortläsare hade han ju inte med sig men jag kunde välja faktura eller kontant. Eftersom att det precis varit julafton och jag fått pengar i julklapp av min kära mormor valde jag att betala kontant. Hur mycket, undrade jag och föreställde mig en tusenlapp eller så. Men vår låssmed från Sundbyberg sa att ordinarie kostnad för ett sådant arbete var 500 men att, va fan, det är ju jul och allt, vi säger hälften.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *